آخرین مقالات:
آموزش تغییر دامنه سایت فقط با ۴ مرحله ساده
آموزش تغییر دامنه سایت فقط با ۴ مرحله ساده
تکنیک Content First در طراحی سایت چیست؟
تکنیک Content First در طراحی سایت چیست؟
اشتباهات رایج در استفاده از پاپ آپ ها که باید از آنها دوری کنید
اشتباهات رایج در استفاده از پاپ آپ ها که باید از آنها دوری کنید
نکات و اصول طراحی سایت وردپرس

نکات و اصول طراحی سایت وردپرس

امروزه سایت ها یک منبع مهم و تاثیرگذار در روند معرفی و برند یک کسب و کار به شمار میروند و باعث افزایش فروش یک کسب و کار میشوند. در این عصر تکنولوژی و پیشرفت وب سایت ها را میتوان مرکز اصلی فروش و کسب درآمد اینترنتی دانست. اصول طراحی سایت وردپرس فقط به زیبایی و رنگ و…. محدود نیست و سایت باید از همه لحاظ مثل سادگی، محتوا، سئو و تجربه رابط کاربری حرفه ای باشد تا روی کسب و کار و برند ما تاثیر مثبت داشته باشد.

طراحی سایت باید بگونه ای باشد که مخاطبین و اعتماد آن ها را به خود جلب کند و رضایت مندی قسمت زیادی از مخاطبین و بازدیدکنندگان را به محتوای سایت جلب کند نه صرفا فقط ظاهر سایت.

با وردپرس میتوان یک سایت کامل را طراحی کرد بخاطر دو ویژگی که دارد;

  • طراحی سایت وردپرس نیاز به کدنویسی ندارد.
  • هیچ پلتفرم دیگری تمام امکانات وردپرس را با هم ندارد.

نیازسنجی

نیازسنجی

شما به عنوان یک طراح سایت وردپرس باید بفهمید که مخاطب و مشتری شما به چه نوع سایتی نیازمند است و کسب و کار و سازمان هدف از چه نوعی است و به چه چیزهایی نیاز دارد. مثلا اگر تغییرات زیادی در وب سایت اعمال نمیشود و روزانه آپدیت نمی­شود پیشنهاد شما به مخاطب باید وب سایت استاتیک باشد تا هزینه های مشتری را کمتر کنید. پس باید سعی کنید نیاز مشتری را بفهمید و بر اساس نیازی که دارد برای او سایت طراحی کنید.

این رضایت مشتری است باعث پیشرفت و رونق کسب و کار ما می­شود. همانطور که میدانید بهترین مشتری ها کسانی هستند که از طریق دیگر مشتریان به ما معرفی می شوند، که اصطلاحا به آن بازاریابی دهان به دهان گفته می­شود.

تهیه Proposal

اصل و نکته ی بعدی در طراحی سایت تهیه پروپوزال است. مشکل اساسی مشتریبان و مخاطبین این است که دقیق نمیداند چه چیزی مدنظرشان و چه نوع سایتی میخواهند. ما باید به عنوان کارشناس طراح سایت در این امر کمک و مشورت دهیم و بهترین پیشنهاد را به مشتری دهیم تا حدالامکان هزینه اش کمتر شود.

بهتر است سایت هایی که وجود دارند و سایت هایی که نمونه کارهای خودمان است را که ئر همان حوزه ی فعالیت مشتری است را نشان دهیم تا یک دید کلی از سایتش داشته باشد. برای هر مشتری و کسب و کار هم فقط باید در سایت ها و نمونه کارهایمان یه تغییرات و شخصی سازی هایی انجام داد.

خرید هاست

بهترین هاست وردپرس

برای خرید هاست نیز به نکات زیر توجه کنید:

  • از شرکتی که هاست تهیه می­کنید پیشتیبانی خوبی داشته باشد.
  • اگر تست رایگان هاست نیز داشته باشند خیلی خوب است.
  • از آنجایی که برای سایت های وردپرسی هاست لینوکسی مناسب تر است، این نوع هاست را تهیه کنید.
  • شرکت هاستینگ موردنظر کیفیت و up time بالایی داشته باشد.

سادگی و طیف رنگی سایت

سادگی وبسایت باعث کاربرپذیرتر شدن سایت می­شود و کاربران راحت تر می­توانند از محیط سایت استفاده کنند.

برای کسب و کار و فعالیت کاری خود یک طیف رنگی خاص و ثابت انتخاب کنید که با برند و لوگوی شما سازگاری داشته باشد. از چند رنگ که مکمل یکدیگرند استفاده کنید تا ترکیبی زیبا و کاربرپسند ایجاد کرده باشید.

استفاده از یک طیب رنگی ثابت و مکمل یکدیگر باعث می­شود مخاطبین رنگ و شمای کلی سایت شما را بخاطر بسپارند و توجه کاربر را به محتوای شما جلب می­شود.

فونت های مناسب

فونت مناسب

استفاده از فونت های مناسب و تایپوگرافی نقش مهمی در جلب کردن توجه ی مخاطب می­شود. از فونتی باید استفاده کنید وخوانایی و نمایش خوبی در دستگاه های مختلف داشته باشد.فونت هایی که در سایت می­گذارید باید حداکثر ۳ فونت متفاوت ولی نزدیک به هم باشند که فونت اصلی سایت مشخص و متمایز دیده شود.

فونتی که میخواهید در سایت استفاده کنید باید اختصاصی باشد تا مخاطب با دیدن آن سایت و کسب و کار شما را در ذهنش تداعی شود. فونت اختصاصی باعث متمایز شدن شما از سایر رقبا می­شود که این خودش یک امتیاز مثبت برای سایت به شمار می­رود.

به رنگ و فونت متن هایی که روی تصاویر هستند نیز دقت کنید که خوانایی خوبی داشته باشند و تاثیر خوبی داشته باشد.

تصاویر

یک محتوای بدون عکس که صرفا متن است را معمولا مخاطبین نمی­خوانند، حتی اگر محتوای شما بسیار عالی باشد سایت شما را میبندند که این باعث بالا رفتن نرخ پرش و خروجی bounce rate می­شود و تاثیر منفی روی سایت شما می­گذارد. تصاویر باید بگونه ای باشد که محتوای شما را کامل کند.

تا جایی که امکان دارد از تصاویر کپی و موجود در اینترنت کمتر استفاده کنید و از تصاویر شخصی سازی شده که مختص خودتان است در سایت بکار ببرید.عکسی که جدید باشد و برای مخاطب تازگی داشته باشد مخاطب بیشتر به سمت اون عکس و محتوا جذب می­شود.از عکس هایی استفاده کنید که برند شما را معرفی و تداعی کند و همچنین از تصاویر یکتا و یکسانی استفاده کنید.

و نکته ی بعد درباره عکس ها کیفیت آنهاست، کیفیت عکس های باید بگونه ای باشد که مخاطب با دیدن آن ها ترغیب شود که ادامه ی تصاویر و محتوا را دنبال کند.

چیدمان المان‌های بصری در سایت

چیدمان المان‌های بصری در سایت

چیدمان المان های بصری در سایت یعنی آیتم ها و بخش های مختلف در کدام قسمت از سایت قرار بگیرند که جلوه و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند. این چیدمان براساس رنگ، شکل، سایز عناصر، فونت و … صورت میگیرد. یکی از مزیت های چیدمان عناصر سایت نقطه کانونی است که یعنی المان ها و اطلاعات مهم واصلی سایت در کجا قرار دارند.

این چیدمان نباید صرفا فقط زیبا باشد که روی کارکرد سایت تاثیر منفی بگذارد و کاربران را به دردسر بیندازد.مخاطبین سادگی سایت را بیشتر می­پسندند پس بنابراین اگر سایتمان را با چیدن عناصر اضافی فقط زیبا کنیم ولی باعث سردرگمی کاربران شوند مخاطبین سایت های ساده­ی دیگر رقبا را به سایت شلوغ ما ترجیح میدهند.

زمان لود شدن سایت

Site-load-time

می­توان گفت زمان لود شدن و بالا امدن سایت مهم ترین ویژگی یک سایت بشمار می­رود.زیرا دیر لود شدن سایت باعث از بین دادن مخاطبین و حتی مشتری ها می­شود.بهترین زمان برای لود شدن سایت حداکثر حدود ۳ ثانیه است یعنی اگر زمان بالا آمدن سایت بیشتر از این طول بکشد مخاطب دیگر صبر نمیکند و از سایت شما خارج می­شود که این خروج باعث تاثیر منفی روی سایت شما می­شود.

سرعت سایت را میتوانید از سایت های مختلفی نظیر gtmetrix.com استفاده کنید. راهکارهایی مثل کاهش حجم تصاویر و رسانه های سایت، کاهش استفاده عناصر گرافیکی سنگین ، بهینه سازی حجم فایل های css و دیگر فایل های سایت و…. باعث کاهش زمان لود سایت می­شوند.

 سئو وب سایت

بهینه سازی سایت یا همان سئو یکی دیگر از مهم ترین قسمت ها یک وبسایت بشمار می­رود.سئوی سایت شامل مجموعه ای از کارها و فعالیت هایی که باعث بالا آمدن و موفقیت وب سایت در سرچ های موتورهای جستجو مثل گوگل می­شود.

از آنجایی که بیشتر مخاطبین از طریق سرچ گوگل وارد سایت می­شوند پس یک سئوی موفق باعث افزایش کاربر و مشتری به سایت میشود و رونق کسب و کار و فعالیت می­­­شود.

جهت اطلاعات بیشتر به مقاله آموزش جامع و کامل سئو سایت (SEO) مراجعه نمایید.

چند نکته و اصول اساسی دیگه در طراحی سایت های وردپرس;

واکنشگرا یا رسپانسیو بودن سایت (Mobile Friendly)

design-repsonsive

با پیشرفت تکنولوژی واکنشگرا بودن سایت یک ویژگی اجباری برای همه­ی سایت ها تبدیل شده است.

ریسپانسیو بودن یعنی در دستگاه های مختلف نمایش درست و خوبی داشته باشد و شکل و چیدمان درستی داشته باشد.اگر سایت شما واکنشگرا نباشد گوگل با الگوریتم ها و ربات هایی ک دارد دیگر سایت شما را در نتایج گوگل نمایش نمیدهد.

آدرس صفحات خود را بررسی کنید

نکات مهم در آدرس دهی صفحات سایت وردپرسی

  • از کاراکترهایی مثل ?!و … در آدرس صفحات استفاده نکنید.
  • در urlها از – (dash) بجای _ (underline) استفاده کنید.
  • از تنظیمات پیش فرض وردپرس برای آدرس دهی صفحات استفاده نکنید معمولا از تاریخ و ساعت انتشار و… استفاده می­کنند که برای سئو مناسب نیست و تاثیر منفی نیز می­گذارد.

چند نکته ی دیگر:

پنجره های پاپ آپ

از صفحات و پنجره های پاپ آپ در سایتتان استفاده نکنید این کار باعث میشود باعث مخاطبین نظر منفی نسبت به سایت شما پیدا کنند.

تبلیغات

بهتر است در سایت از تبلیغات استفاده نشود و یا کمتر استفاده شود که روی محتوای اصلی سایت تاثیر منفی نگذارد. تبلیغات زیاد باعث کم شدن بازدید سایت میشود.

نقشه سایت

سایت مپ

نقشه سایت و فلوچارت واضحی برای سایت خود رسم کنید.

سایت مپ کمک بسیاری به سئوی سایت و معرفی وبسایت به گوگل است. نقشه ی سایت یا سایت مپ به ربات های گوگل کمک میکند تا صفحات سایت را زودتر پیمایش و crawl کنند. صفحات جدیدی که در سایت ایجاد می­شوند باید در سایت مپ گذاشته شوند تا به گوگل معرفی شوند.

برای ایجاد نقشه ی سایت از ابزارهایی مثل yoast seo میتوانید به راحتی استفاده کنید.

نکاتی درباره محتوا سئو شده

برای محتوانویسی بهترین ابزار استفاده از افرونه yoast seo است که کمک بسازی به سئو و بالا آمدن رتبه سایت میکند.

لینک های داخلی

Internal-site-links

لینک سازی داخلی و متصل کردن صفحات وبسایت به یکدیگر باعث ایندکس شدن و معرفی زودتر صفحات به گوگل است. در محتواهای جدیدتر به صفحات و محتواهای قدیمی تر و اصلی لینک دهید تا آن ها نیز دیده شوند.

با ایجاد لینک در محتواهای جدیرتر به صفحات و محتواهای قدیمی، باعث دیده شدن دوباره و افزایش سئوی محتواها میشود.

خصوصیت alt عکس ها

با اضافه کردن ویژگی alt یا متن جایگزین برای تصاویر در صورت لود نشدن کامل سایت و تصاویر کاربر مفهمومی از عکس داشته باشد. با این ویژگی باعث معرفی محتوای تصاویر به گوگل میشوید.

فایل robots.txt

با استفاده از فایل robots.txt میتوانید صفحاتی که نیاز دارید ربات های گوگل به آن ها دسترسی داشته باشند و آن ها را ایندکس کنند.

نداشتن این فایل باعث می­شود گوگل به تمام صفحات سایت حتی آن هایی که به اشتباه error404 دارند نیز دسترسی داشته باشند.

بک لینک و خرید بک لینک معتبر

با ایجاد بک لینک در سایت های دیگر باعث بهتر شدن سئوی سایت میشود. برای رشد و پیشرفت سایت گاهی باید هزینه هایی نیز خرج شود مثل هزینه خرید بک لینک.

 بک آپ گرفتن از سایت

backup-wordpress

از مطالب و محتواهای سایت ها بک آپ و نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز اتفاقی، نگران محتوای سایت خود نباشید.این کار را به صورت مداوم و منظم انجام دهید.

با داشتن بک آپ دیگر نیاز نیست در صورت بروز مشکل محتواها و دیگر مطالب را به از اول بنویسید.

دیدگاه: